Tenerife vakantie appartement te huur

Barranco del Infierno Tenerife

Barranco del Infierno, ingang Barranco del Infierno, overzicht
Barranco del Infierno Tenerife Barranco del Infierno wandelpad langs de bergwand

Over Barranco del Infierno

De Barranco heropent 6 mei 2015, lees meer hier.

Update December 2014

De gemeenteraad van Adeje heeft de Barranco del Infierno bezocht in verband met de aan te vangen werken om de veiligheid van alle bezoekers te verzekeren.

De Barranco del Infierno staat op de vierde plaats van meest bezochte plek van het eiland en zorgt daarvoor voor extra economische activiteit voor Adeje door de aanwezigheid van de vele toeristen.

De werken zouden reeds begonnen zijn, wat betekent dat we rond april 2015 de heropening van de Barranco mogen verwachten.

Degenen die in de toekomst de Barranco wensen te bezoeken zullen eerst een afspraak (cita previa) moeten maken, zodat het aantal bezoekers perfect kan worden opgevolgd en zodoende de veiligheid kan worden gewaarborgd.

Update November 2014

De overheid van Tenerife heeft de goedkeuring gegeven voor het herstellen en verbeteren van de Barranco del Infierno.

Dit project wordt toegewezen aan Tragsa en zal 182.000 euro kosten, waarvan 85% wordt gefinancierd door FEADER (Fondo Europeo Agrícola de Desarrollo Rural), het Europese fonds van Landbouw en Rurale ontwikkeling.

Tragsa krijgt hiervoor 3 maanden de tijd, ingaande de dag na de controle en goedkeuring van de plannen.

De werkzaamheden zullen onder meer bestaan uit het egaliseren van het steenachtige pad, herstellen van de bergwanden, waterafvoer verbeteren, aanbrengen van betere signalisatie en afvoeren van al het puin.

Update Juli 2014


In de krant El Día van 27 juli 2014 was te lezen dat de Barranco del Infierno, gesloten sinds 2009, dit jaar niet meer zal opengaan.

Augustus 2009 werd een Duitse toerist tijdens zijn wandeling gedood door een vallende rotsblok. Dit heeft de gemeente Adeje doen besluiten om de toegang tot de Barranco del Infierno te verbieden.

Tot op heden kon Adeje een veilige toegang tot dit prachtige gebied van 1843 hectare niet garanderen.
Daarbovenop was er nog de hevige regen in december 2013 die bijkomende schade aan de kloof heeft veroorzaakt.

Momenteel wordt door gemeente Adeje aan een haalbaarheidsstudie gewerkt om de kosten van een "veilige" herstelling te bepalen.

Dit alles betekent dat we nog geduld moeten hebben... en de ongeduldigen zijn gewaarschuwd, de Barranco del Infierno betreden is verboden en niet zonder gevaar!

Update December 2013


Gemeente Adeje voorziet de heropening van de Barranco del Infierno tijdens het eerste kwartaal van 2014.

 

 

 

   
 
  Bezoek en Like Tenerife Vakantie op Facebook
  Volg Tenerife Vakantie op Twitter
   
   Gratis Nieuwsbrief