Tenerife vakantie appartement te huur

Masca kloof Tenerife

Masca Tenerife, dorp tussen de rotsen Masca kloof met speciale rots
Masca Tenerife panorama bar restaurant Masca bar restaurant, zeer idyllisch

Masca, de mooiste wandeling van Tenerife

De rit naar het bergdorpje Masca slingert door de bergen, maar gelukkig is deze weg in perfecte staat.

De Masca kloof is een schitterend, rotsachtig gebied. Masca is een pittoresk bergdorpje dat vroeger alleen via de zee via deze kloof bereikbaar was. Het dorpje ligt midden in het Teno gebergte in het noordwesten van Tenerife, één van de mooiere natuurgebieden. Masca bestaat uit een paar huisjes een leuke bar en restaurant. Lang geleden was Masca het schuiloord van piraten, omdat ze hier niet alleen een goede schuilplaats vonden maar ook een uniek uitkijkpunt hadden op de zee en zo de schepen lang op voorhand zagen aankomen.

Een wandeling door de kloof van Masca naar het strand is een aanrader. Deze wandeling is niet voor beginners, men moet over een goede conditie beschikken. Zonder goede wandelschoenen is er zeker niet aan te beginnen. Zorg ook voor voldoende water en energierijk voedsel (bananen, energierepen..).

Deze wandeling, die steeds bergaf gaat, zal zeker 4 à 5 uren duren, maar loont meer dan de moeite. Langs een slingerend pad, eigenlijk een 5 km lange rivierbedding, heeft men steeds weer andere uitzichten.

Aan het strand kan je de boot terug nemen naar Los Gigantes en vandaar met de bus van Los Gigantes naar Playa de las Americas. Lees hier meer details met de bus naar Masca.
Tickets (10 €) voor de boot koop je in de bar/restaurant vooraleer met de wandeling door de kloof van Masca te beginnen.

   
 
  Bezoek en Like Tenerife Vakantie op Facebook
  Volg Tenerife Vakantie op Twitter
   
   Gratis Nieuwsbrief