Tenerife vakantie appartement te huur

Pico del Teide

El Teide, de hoogste berg van Spanje

Pico del Teide Tenerife

Een uitstap naar de Teide is een ervaring op zich. Onderweg naar de hoogste piek van Spanje, kom je terecht in een wereld van lava, gevolg van vroegere vulkaan uitbarstingen. De laatste dateert van 1909.

Het "Parque Nacional del Teide" omvat 18990 ha en sinds 2007 is dit gebied opgenomen in de werelderfgoedlijst van de UNESCO.
De Teide met zijn hoogte van 3718 meter boven de zeespiegel en ongeveer 7500 meter boven de zeebodem biedt je, bij heldere dagen, adembenemende vergezichten van de Canarische eilanden en de azuurblauwe Atlantische Oceaan. Doch het uitzicht op een eindeloos wolkendek, bij bewolkte dagen, is ook heel apart en uniek.

NIEUW: Titsa lanceert een Combi-Ticket busvervoer heen en terug naar El Teide samen met een ticket voor de kabellift

Vergunning beklimmen top van de Teide

Met de kabellift naar El Teide

Een bezoek aan de Teide, de hoogste berg van Spanje is een onvergetelijke belevenis. Men kan met de kabellift tot op een hoogte van ongeveer 3550 meter komen. Bestel online de tickets (25 euro/retour en 12 euro/retour voor de residenten).

Maar de sportievelingen kunnen nog verder de Teide beklimmen tot helemaal aan de top van de vulkaan krater. Hiervoor heb je een vergunning nodig (Permiso de Acceso).

 

Aanvragen vergunning (Permiso de Acceso)

Deze vergunning is GRATIS en kan men online aanvragen:

Ga naar Reservas Parques Nacionales selecteer de dag en periode, daarna ingeven van uw identiteitsgegevens. Vervolgens 2 kopies afdrukken én neem ook een kopie van uw identiteitskaart.
Iedere aanvrager kan maximum 9 personen mee op zijn vergunning laten zetten. Dit betekent dat 1 vergunning goed is voor maximum 10 personen.

Doe de aanvraag op tijd (minstens één maand op voorhand) dan heb je een grotere keuze van dagen en tijdstippen.

Vergunningen kunnen worden aangevraagd tot uiterlijk de dag ervoor vóór 14u00, afhankelijk van beschikbaarheid.

Er is elke dag keuze uit de volgende periodes:

  • periode 1 van 09u00 tot 11u00
  • periode 2 van 11u00 tot 13u00
  • periode 3 van 13u00 tot 15u00
  • periode 4 van 15u00 tot 17u00 - als je periode 4 zou kiezen, hou er dan rekening mee dat de laatste kabellift naar beneden vertrekt rond 16u30, in de winter soms zelfs vroeger!

Panoramisch zicht vanaf El Teide

Om veiligheidsredenen krijgen er tegelijkertijd maximum 50 personen toegang om de top te beklimmen. Rond de krater mogen er slechts maximum 10 personen tegelijk aanwezig zijn.

Elke persoon vermeld op de vergunning is verplicht een officieel identificatie document te tonen (D.N.I, paspoort of identiteitskaart) vooraleer de beklimming van "Telesforo Bravo trail" aan te vangen, indien gevraagd door het personeel van het Park.
Indien er geen identificatiebewijs kan worden getoond, wordt de vergunning geannnulleerd voor de aanvrager tesamen met alle andere personen op deze vergunning.
De vergunning is niet geldig wanneer de aanvrager niet aanwezig is.
Wanneer een vergunning niet wordt gebruikt, kan men gedurende een periode van 3 maanden geen nieuwe vergunning aanvragen.

Bezoekers die de nacht doorbrengen in de Altavista Refuge om de zonsopgang te zien vanaf de krater hebben geen vergunning voor toegang Pico del Teide nodig. Een afgestempelde kopie van de aanvraag om de nacht door te brengen in de Altavist Refuge heeft dezelfde waarde als een vergunning.

Lees hier het volledig reglement (Word document in het Engels):
Reglement toegang Pico del Teide

 

Tips vooraleer de Teide te beklimmen

Op de top van El Teide

  • Check de website van de kabellift, om te zien of deze werkt. Soms is deze buiten gebruik wegens onderhoudswerken.
  • Vergeet geen aangepaste kledij, want boven de 3500 meter heb je andere temperaturen dan aan de kust. Check op deze website de temperaturen boven op de Teide, vooraleer te vertrekken: weerbericht Teide
  • Reken op bijna een uur om naar de top te klimmen (vertrekkend van de terminal van de kabellift). Door de ijle lucht ben je verplicht om regelmatig even te rusten.
  • de afdaling is makkelijker en kan in minder dan een half uur.
  • bij aanvang van de beklimming is er controle. Men moet de vergunning samen met de identiteitskaart tonen (neem ook een kopie mee van je identiteitskaart), anders mag men niet naar boven.
  • de vergunning krijg je terug, als souvenir (voor het foto album) wanneer je terug beneden bent.

 

 

   
 
  Bezoek en Like Tenerife Vakantie op Facebook
  Volg Tenerife Vakantie op Twitter
   
   Gratis Nieuwsbrief