Tenerife vakantie appartement te huur

Tenerife-Activiteiten

Loro Parque TenerifeThumbnail • Loro Parque, een waar natuurparadijs

  Het Loro Parque is niet alleen een dierentuin waar de aanwezige dieren een omgeving vinden die perfect aan hun natuurlijke leefgewoonten beantwoordt, maar het is tevens een prachtige siertuin met een overvloedige rijkdom aan exotische bloemen en planten.

  Loro park Tenerife


  loropark Tenerife


  loropark

  Vele van deze planten werden ingevoerd kort nadat de eilanden werden ingepalmd door de Spaanse Kroon.


  Dit proces werd erg vergemakkelijkt door het feit dat de Archipel fungeerde als laatste rustplaats op de verbindingsroute tussen Europa, Afrika en Zuid-Amerika. Ook de permanente immigratie speelde in deze een determinerende rol. In dit artikel wordt concreet de nadruk gelegd op het botanisch aspect van het Loro Parque met een beschrijving van het onuitputtelijk gamma aan plantenvariëteiten, ieder met eigen kleur en aroma en specifiek naar vorm en opbouw.

  Loro park Tenerife


  loropark Tenerife


  loropark


  Cacteeën en andere planten
  Onze rondgang begint in de Cactustuin, waar de bezoeker een overzicht krijgt van een prachtige verzameling van dit soort planten, die in de loop der tijden evolueerden van bladachtigen naar doornachtigen. Hier bewonderen wij ook een rijke variëteit aan allerlei bloemknollen. Tijdens onze rondgang langs de diverse lokalen van het Loro Parque bemerken wij dat zij worden aangewend voor de opbouw van echt massieve bloemstukken, die grote delen van de wanden opsmukken met een ware kleurenpracht. Uitgestrekte grasvlakten ontplooien zich onder een dekbed van diverse grassoorten van uitzonderlijke kwaliteit en zij worden omzoomd door een haag van duizenden sierpalmbomen.
  Canarische flora
  Verder genieten wij in het park van een rijke verzameling aan planten die typisch deel uitmaken van de Canarische flora, omgeven door een rij prachtig uitgegroeide palm- en drakenbomen. De drakenboom is een endemische plant die symbool staat voor het eiland. In de oudheid gebruikte men het sap voor de vervaardiging van een natuurlijke kleurtint die, omwille van zijn dieprood timbre, drakenbloed werd genoemd. Het is algemeen geweten dat dit soort bomen meer dan duizend jaar oud kan worden.

  Orchideeënpaleis
  In het Loro Parque bewijzen de duizenden orchideeën ontegensprekelijk dat deze bloem haar reputatie als koningin van de aromatische bloemensoorten meer dan verdient. De bezoeker wordt er gehuld in een wolk van zoete geuren, terwijl hij vol bewondering kijkt naar de rijke vormen en kleuren van deze prachtige plantensoort. Belangrijk om weten is dat sommige orchideeënsoorten erg gevoelig zijn voor mineralen in het bevloeiingswater en deze variëteiten worden uitsluitend besproeid met zuiver gedistileerd water.
  Bron: TNT

   
 
  Bezoek en Like Tenerife Vakantie op Facebook
  Volg Tenerife Vakantie op Twitter
   
   Gratis Nieuwsbrief