Tenerife vakantie appartement te huur

Tenerife bezienswaardigheden

 • Teide
  De Teide met zijn hoogte van 3718 meter boven de zeespiegel en ongeveer 7500 meter boven de zeebodem bied je adembenemende vergezichten van de Canarische eilanden... Vergunning beklimmen top van de Teide
 • Aqualand Costa Adeje
  Aqualand Costa Adeje Tenerife met vele glijbanen
 • Jungle Park Tenerife
  Jungle Park Tenerife of Parque Aguilas del Teide is het enige tropisch regenwoud dat van Europa. Het is gelegen bij Chayofa, een kwartiertje rijden van Playa de las Americas
 • Siam Park
  Eén van de meest populaire attracties van Siam Park is het gigantische golf zwembad met zelfs een echt wit zandstrand. De kunstmatige golven kunnen een hoogte van 3 meter bereiken...
 • Loro Parque
  Het best is om je dag Loro Parque in te delen rond de tijdstippen van de verschillende shows. De Orca show bijvoorbeeld kan men 3 keer per dag zien, om 11u45, 14u00 en 16u45.
 • Markten Tenerife
  Markten Tenerife Zuid: hier vind je de data van de markten in Costa Adeje, Los Cristianos, El Medano; Playa San Juan en nog veel meer
 • Fiesta Tenerife
  Een Tenerife vakantie zonder Fiesta Tenerife... hier lees je alle feesten per maand, van Carnaval tot Pasen...
 • Masca
  Een wandeling door de kloof van Masca naar het strand is een aanrader. Deze wandeling is niet voor beginners, men moet over een goede conditie beschikken.
 • Barranco del Infierno
  De Barranco del Infierno is momenteel gesloten om veiligheidsredenen. Lees wanneer deze terug open is voor het publiek

Tenerife - Een veelzijdig eiland

Tenerife, is wellicht één van de meest populaire en bekende vakantiebestemmingen ter wereld. Dit eiland van de eeuwige lente ligt slechts 100 kilometer van de kust van Noord-West Afrika en staat bekend voor zijn zachte klimaat het hele jaar rond en voor zijn ruige, spectaculair en afwisselende landschap.

Op Tenerife vindt men de hoogste berg van Spanje, de El Pico del Teide, die meer dan 3700m (3718m) boven de zeespiegel uitsteekt. Deze slapende vulkaan domineert het landschap van het eiland en is gedurende de winter bedekt met een laag sneeuw.

Dit contrast van zonovergoten stranden met een witte besneeuwde piek in de verte is misschien één van de redenen waarom het eiland zo populair is geworden. Tenerife is echt een eiland van contrasten, van het meer traditionele en groenere noorden tot de bekende toeristische bestemmingen van het Zuiden.

De Canarische overheid heeft enorm geinvesteerd om Tenerife op de kaart te zetten als een bestemming van hoge kwaliteit.
In het zuiden vindt men de belangrijkste toeristische plaatsen zoals Los Cristianos en Playa de las Americas. Naast de meest populaire stranden en entertainment, zoals het onlangs geopende Siam Park, het grootste waterpark van Europa, met één van 's werelds grootste golf-machines. Hier kan men dus altijd surfen!

Costa Adeje is bekend voor de luxe winkelcentra, zoals het Plaza del Duque en de duurdere nachtclubs met o.a. Liquid en het pas geopende Tibu (Puerto Banus). In de restaurants Molino Blanco en Torre del Mirador kan men in stijl dineren.

Een korte rit landinwaarts en men waant zich in de Ardennen met dennenbossen maar ook traditionele Canarische dorpjes waar de gastvrijheid en de lokale keuken een extra troef zijn.

Wegens het gematigde klimaat het hele jaar door, is Golf veruit één van de meest populaire activiteiten in Tenerife. Met als belangrijkste golfterreinen, Golf del Sur, Buenavista Golf Club en het meer recente luxe resort Abama.

Het feit dat Tenerife het hoogste aantal terugkerende bezoekers telt is het mooiste bewijs van de aantrekkingskracht van dit eiland.

 

 

   
 
  Bezoek en Like Tenerife Vakantie op Facebook
  Volg Tenerife Vakantie op Twitter
   
   Gratis Nieuwsbrief