Tenerife vakantie appartement te huur

Vliegtickets Tenerife

Waarop letten bij aankoop tickets Tenerife

Vliegtickets TenerifeMen kan er niet onderuit... vakantie op Tenerife betekent vliegen.

Gelukkig zijn er dagelijks rechtstreekse vluchten naar de luchthaven Reine Sofia te Tenerife-Zuid of Tenerife Sur in het Spaans.

Maar waar en hoe voordelige vliegtickets voor Tenerife bemachtigen? 

Er is een waaier van maatschappijen die naar de Canarische eilanden vliegen:

  • Jetairfly.com
  • brusselsairlines.com
  • ThomasCook.be
  • RyanAir.com
  • Transavia.com
  • Tui.nl

Elke maatschappij heeft zijn voor- en nadelen.

Zelf vliegen we meestal met Jetairfly, nooit geen problemen en bijna altijd een rechtstreekse vlucht van Brussel naar Tenerife. Soms gebeurt het dat er een tussenstop is in Lanzarote, Fuertaventura of Gran Canaria. Dan ben je een dik uurtje langer onderweg natuurlijk. Met Jetairfly kan je alles online afhandelen, boeken van de vliegtickets, afdrukken van de tickets en zelfs het reserveren van je plaatsen op het vliegtuig.

Ook met Thomas Cook hebben we enkele keren gevlogen, maar na een vervelend voorval (een vlucht die door Thomas Cook werd gecanceld zonder ons te verwittigen) mijden we deze operator.

Dan is er nog de prijsbreker Ryanair... daar kan je inderdaad soms wel goedkopere tickets vinden, maar... lees wel hun algemene voorwaarden en zorg voor een weegschaal. Want overgewicht wordt fors beboet. Elke koffer mag maximum 15 kg wegen, en niks meer. Indien met 2 personen wordt gereisd en 1 koffer weegt 10 kg en de andere 20 kg dan betekent dat 5 kg teveel voor die tweede koffer. Gevolg veel bijbetalen. Ook heeft Ryanair geen genummerde plaatsen, met gevolg drummen om eerst op het vliegtuig te zijn om naast mekaar te kunnen zitten. Men kan ook 5 euro bijbetalen en dan mag men eerst instappen, maar velen betalen dat supplement van 5 euro, wat het probleem dus echt niet oplost. Maar voor de jeugdige budget reiziger is Ryanair wel interessant.

 

   
 
  Bezoek en Like Tenerife Vakantie op Facebook
  Volg Tenerife Vakantie op Twitter
   
   Gratis Nieuwsbrief